Programpunkt

The Silent University

LogoTHESilent_just_LogoVi är mycket glada att kunna meddela att också the Silent University kommer att medverka under LärOM!

Silent University / Fahyma Alnablsi

The Silent University är en autonom plattform för kunskapsförmedling och kunskapsutbyte av och mellan flyktingar, asylsökande och migranter. Den leds av en grupp föreläsare, konsulter och forskare. Varje grupp bidrar till programmet på skilda sätt, genom exempelvis kursutveckling, forskning på särskilda teman samt personlig reflektion över erfarenheten som flykting och asylsökare. Plattformen använder det akademiska programmet som format. The Silent University utmanar idén om tystnad som ett passivt tillstånd. Genom performance, text och reflektion i grupp så undersöks tystnadens kraftfulla potential. Dessa undersökningar visar på den kunskapsförlust som går förlorad genom tystandet av de asylsökande. Fahyma Alnablsi representerar the Silent University i Sverige. Hon har studerat politik och ekonomi vid Damaskus universitet i Syrien. Hon bor sedan 20 år i Stockholm, och undervisar nu i svenska på Tensta – Hjulsta Kvinnocenter.

Tystnad – Silent University / Fahyma Alnablsi

Om villkor, upplevelse och måttet på nyfikenhet. Hur stort utrymme en ger och en är given. Vad vi ser och när vi lyssnar. Genom glasklar metod och en föreläsning om sharia och det svenska politiska systemet förmedlas premisser för verkande och kunskapsförmedling.

thesilentuniversity.org

sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3993&artikel=5481666

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s